четвртак, 20. септембар 2018.

Математичка гимназија - школа у којој се "кују" медаље

  Гладиус       четвртак, 20. септембар 2018.

За педесет и две године постојања, ученици Математичке гимназије освојили су више од петсто медаља. Освајачи овогодишњих одличја представили су се на Дану школе. А они су не само добри математичари, физичари, информатичари већ и спортисти, музичари, рецитатори.


Алекса Милојевић се са последње Математичке олимпијаде вратио са златном медаљом, до сада најдражим одличјем. Присутнима на прослави Дана школе показао је и своје друге таленте – Преверову "Барбару" рецитовао је на француском језику.

"Имамо менторско одељење у којем се мало јаче ради математика него у осталим одељењима, у којем су неки ђаци који су заинтересовани и за такмичења и за друге облике ваннаставних активности, што стварно доста помаже. И дефинитивно мислим да је то Д одељење нешто што је мене издефинисало", објашњава Алекса.

Као већина ђака менторског одељења, и Павле Мартиновић је у школу дошао као ученик седмог разреда. Власник је двадесетак медаља, а на Олимпијади из информатике освојио је сребро.

"То је био неки пут кад сам био најмлађи, сад сам, ето, најстарији у школи. Школа је пружила пуно ствари, доста друштва и кад радим и кад се спремам за такмичења, доста људи се у околини спрема па има и мотивације", каже Павле.

Школа иде у корак са временом, па се све више ради и на дигитализацији, размишља о учењу на даљину.

"Велико је интересовање наших бивших ученика који су негде у свету, а желели би да и за своју децу обезбеде квалитетно образовање. То бисмо ми могли да пружимо када бисмо имали могућности да одавде то буде нека врста предавања, школе", истиче директор Математичке гимназије Срђан Огњановић.

За подршку младим талентима и школи, није изостала ни захвалност медијима. Признање је ове године припало уреднику РТС-а Зорану Станојевићу.

Извор: РТС
logoblog

Поделите са пријатељима Математичка гимназија - школа у којој се "кују" медаље

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар