среда, 26. септембар 2018.

Овације након првог концерта Београдске филхармоније у Грацу

  Гладиус       среда, 26. септембар 2018.

Београдска филхармонија је заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом одушевила аустријску публику концертом којим је синоћ отворила оркестарску сезону Музикферајна у Грацу."Након што је очарао домаћу публику и постао један од највољенијих диригената у историји Београдске филхармоније, Габријел Фелц је исту емоцију пренео на првом заједничком гостовању пред интернационалном публиком. На овом концерту, Београдска филхармоније је још једном доказала да је најбољи амбасадор своје земље", рекао је Иван Тасовац, директор Филхармоније.

У чувеној дворани Штефанијензал, оркестар је програм отпочео поемом "Београд" Драгутина Гостушког, са којом је Филхармонија поносно представила српску музичку литературу интернационалној публици. Заједно са маестралним басбаритоном Томашем Коњечнијем, извели су "Песме и плесове смрти" Модеста Мусоргског, а словенски репертоар заокружиле су "Симфонијске игре" Сергеја Рахмањинова. Свој недољиви шарм Филхармонија је публици подарила на бис, одсвиравши Глинкину увертиру "Руслан и Људмила".

У једној од најстаријих дворани у Европи, Београдска филхармонија ће исти програм извести и вечерас, заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом и тиме окончати своје прво заједничко гостовање.

Фото: Марко Ђоковић
Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Овације након првог концерта Београдске филхармоније у Грацу

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар