уторак, 18. септембар 2018.

Звуци Србије у Карнеги Холу

  Гладиус       уторак, 18. септембар 2018.

Целовечерњи концерт под називом „Путовање кроз звуке Србије“ одржаће се у чувеном Карнеги Холу, 24. септембра ове године и том приликом ће се публици представити већи број изводјача којима је заједничка љубав према српском мелосу, ритму и изразу.


Пијанисткиња и едукатор Јасна Поповић осмислила је концерт тако да обухвата 700 година постојања српске музике. Тако да ће  бна сцени бити за свакога понешто, од традиционалне и духовне музике, преко класичних композиција, опера и џеза. Медју атракцијама су вокални ансамбл “Роса”  настао на америчком универзитету Беркли који негује такозвану српску грлену музику као и бројни изводјачи пореклом из Србије, али и странци специјализовани за изводјење српских нумера.

“Многи познати композитори укључујући Чајковског и Бартока су били инспирисани српском музиком и део тога желимо да пренесемо и на слушаоце концерта”, рекла је Јасна Поповић. Она је додала да концерта не би било без подрше Канцеларије за Дијаспору Министарства спољних послова Србије, Конзулата Србије у Њујорку и рада бројних волонтера. 

На програм у Карнеги Холу, 24. септембра са почетком у 20 часова учествоваће следећи уметници:

Протођакон Јован Аничић, Јасна Поповић, Пиано, Вокални састав Роса који чине Александра Денда (Србија), Tiffany Wilson (УСА), Shilpa Ananth (Индија), Елени Арапоглоу (Грчка), Астрид Куљанић (Хрватска) Valentina Blú Lombardi (Италија), Katherine Whyte, Сопран, Ђорђе Нешић, Пиано, Алма Мићић, Jazz солиста, Рале Мићић, Гитара, Абе Рабаде, Пиано, Бенд Марко Дјордјевић & Свети који чине Марко Дјордјевић, Бубњеви, Петар Крстајић, Бас, Justin Salisbury, Пиано .

Аутор: Марија Шајкаш (Њујорк)
logoblog

Поделите са пријатељима Звуци Србије у Карнеги Холу

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар