петак, 05. октобар 2018.

Биљана Степановић: Варате се ако мислите да власт поделу народа не спроводи плански

  Гладиус       петак, 05. октобар 2018.

Уредница “Нове економије” Биљана Степановић подсећа да је министра Вукосављевића  када се “једног дана тргао из хибернације” и изјавио да ријалити програми, односно „вербални и физички порнографски садржаји“ не смеју да имају места у програму националне телевизије, напала председница Владе, а и таблоиди су се, као по некој команди, обрушили на „свог“ министра.“Зашто су се сви оволико узнемирили при самом помену да ријалитије, тај симбол тровања и потонућа основних цивилизацијских, културних и моралних вредности једног друштва, треба укинути? Управо зато што је Србија претворена у ријалити друштво и што се активно ради на томе да се што више мозгова затрује до те мере, да више не разликују истину од фикције, ријалити од свог живота, и да им се у таквом стању свести може ‘продати’ апсолутно све.

Смањујемо пензије. Добро, ако. Не можемо да урадимо ништа око Косова. Ах, шта можемо. Морате да радите за 200 евра. Па шта ћемо, добро је и толико. Опозиција нам квари посао. То треба да се укине. Докле то може да иде, свако нека замисли. Да би цео систем прво примитивизације, па потом и покоравања великог дела становништва функционисао, мора да се направи заокружена целина.

Прво мозгови треба да се исперу свакодневном пресијом – ред ријалитија који буде најниже пориве и терају људе да своје јадне животе замене туђим још јаднијим, ред политичког ријалитија у коме се председник сваког дана бори, брани, напада, плаче, хукће, али одолева, а између тога ред неке увезене треш серије где се исто плаче, воли, вара и опрашта. Било какав наговештај нормалности, цивилизованости, или не дај боже истине, не сме ни да привири, јер онда буши систем.

Систем мора да буде херметички затворен за гласачко тело које ћемо држати у вишегодишњој хибернацији, или у мобилизацији, зависно од потребе. Сваку истиниту информацију ћемо протерати са програма, или ћемо је засути толико невероватном количином измишљотина, да ће и они који су нешто схватили, заборавити о чему се ради. Само ће ‘знати’ да је ова ‘наша’ страна у праву.

Јер, основни циљ и јесте да се стране поделе на нашу (добру, вредну, паметну и надасве патриотску) и њихову (лошу, лењу, глупу и надасве издајничку). Ко год је на почетку мислио да ову поделу народа власт не спроводи плански већ што не зна боље, укључујући и потписницу овог текста, грдно се преварио.”

Извор: Истиномер
logoblog

Поделите са пријатељима Биљана Степановић: Варате се ако мислите да власт поделу народа не спроводи плански

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар