понедељак, 22. октобар 2018.

Тријумф љубави: Дарко се одрекао школарине и отишао на Малту да би зарадио за мамино лечење

  Гладиус       понедељак, 22. октобар 2018.

Нишлијка Сузана Ђорђевић (47) са супругом Марјаном организовала је 11. октобра право изненађење у амфитетатру у Нишкој Бањи за сина Дарка (24) који се пре четири године одрекао школарине како би тај новац наменио за хемотерапију и лечење своје мајке.Сузана, службеница ЈКП "Медијане" је оболела од канцера хипофизе (жлезда испод врата) и то је био прави шок за породицу 2014. године. Дарко је тада завршио прву годину студија права. Ђорђевићи су били у искушењу док Дарко није "пресекао" и рекао да се новац од школарине употреби за мамино лечење. Чак је после тога одлучио да оде на Малту и конобарише како би слао новац за њено лечење. И заиста је то учинио, пише нишки портал "Грађанин".

Сузана је у организацији овог вечерњег изненађења захвалности имала велику подршку Даркових другова. Од њега се крило да ће га у амфитетатру сачекати педесетак другова, маминих и татиних пријатеља. Он је пре пар дана стигао на одмор у Нишку Бању са Малте где сада жели да настави студирање права.

Било му је мало сумњиво

Било му је мало сумњиво у четвртак увече када га је друг повео споредном стазом "да му нешто помогне". Чудно му је било када је наишао на натпис на стази у бањи где је писало "Можда ниси малтешки витез, али си наш херој". Долазећи према амфитеатру где је тотални мрак збуниле су га и упаљене свећице које су осветљавале стазу.

- Ауууу, људи! Па, шта, ух….? Шта рећи, сем једног "велико хвала" – била је његова прва реакција када се појавио испред пријатеља и родитеља.

Тада је Сузана раширила руке и кроз сузе прошаптала "Сине мој…". Загрли су се јако и снажно, а у "публици" се проломио аплауз, а многи су због дирљивог тренутка пустили и по коју сузу.

Упаљено је десетак штапина ватромета, а на овај догађај је дошао и његов друг из Охрида у Македонији кога дуго није видео. Дугари и другарице су држале натпис. Сузана није могла да заустави сузе па се зато ту појавио видео пројектор где се свима обратила на један врло искрен и емотиван начин.

- Често размишљам како једној срећној породици наиђе непремостива препрека, када ће ти живот наместити неки нови тест, нову игру. Никада нећу да заборавим како си ме једном када нисам могла да се крећем, ухватио за руку. Тада сам знала да морам да победим, да морамо да победимо. Све своје планове оставио си по страни и био си моја рука водиља. Сећаш се једног дана када си ми помагао да поново проходам. Шта си ми рекао? "Мама данас пет, сутра десет и за недељу дана бићеш опет као пре". Сада могу да кажем да смо заједно учинили могуућим, оно што је било немогуће. Постао си човек на кога смо сви поносни – рекла је Сузана између осталог.

После овог специфичног догађаја захвалности, сви пријатељи су се упутили према Нишу где је Сузана, иначе у Нишу позната као упорна синдикалка, у "Светином кутку", захвалила пријатељима – "пијачарима" који су били поред ње када јој је било најтеже. Многи од ових пријатеља су казали "да је њу излечила медицина, али пре свега ентузијазам и храброст".

Маријан Ђорђевић је казао да су се у Нишкој бањи нашли они људи који су се у пола дана или ноћи одазивали када је требало помоћи и да имати такве пријатеље и породицу је непроцењиво благо.

Сузана је победила рак

- Канцер хипофизе је једно тешко обољење где се хемотерапијом зрачи цео део главе. Често сам била страшно деморалисана, али смо сада сви успели да сузбијемо рак тако да сам после трогодишње ремисије добро, а терапија су ми сада таблете. Таква врста канцера може више никада да се не појави – испричала је Сузана.

Фото: Dарко Ђорђевић/Facebook
Извор: Блиц
logoblog

Поделите са пријатељима Тријумф љубави: Дарко се одрекао школарине и отишао на Малту да би зарадио за мамино лечење

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар