понедељак, 19. новембар 2018.

Завршено снимање домаћег филма о хероју Косовског боја

  Гладиус       понедељак, 19. новембар 2018.

Завршено је снимање филма “Хероји” редитеља и сценаристе Горана Николића са Младеном Совиљом и Тодором Јовановићем у главним улогама, у копродукцији Факултета драмских уметности и „Fame solutions“, уз подршку Филмског центра Србије.Филм прати ратника који се након Косовког боја враћа кући и који представља све „мале хероје“, неопеване у песмама.

Успут среће малтене дивљег дечака, самог у суровом свету, али ипак, ова два потпуно различита људска бића успостављају одређен однос на свом путовању поробљеном земљом.

Филм је сниман у Параћину, на Златибору, у Делиблатској пешчари и у Липовачкој шуми.

Николић је припремао овај филм четири године.

„Почетком 2016. године, добили смо средства од ФЦС-а за мастер филм, али та средства су била недовољна за овакву врсту филма. Ја сам, ипак, њима јако захвалан на подршци, јер без тог почетног капитала, овај филм би остао на папиру. Током последње три године живота, покушавао сам да нађем додатна средства за филм и више пута сам изнова оформљавао екипу. Док коначно није наишла студенткиња продукције Милена Шмигић, чија су методичност и амбиција поставили овај филм на ноге“, објаснио је редитељ.

Филм креће у монтажу ових дана и премијера се очекује почетком лета следеће године, саопштио је „Fame solutions“.

Фото: Владан Ђурић
Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Завршено снимање домаћег филма о хероју Косовског боја

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар