четвртак, 22. новембар 2018.

Људи око нас: Полицајци обезбедили самохраној мајци три девојчице огрев за зиму!

  Гладиус       четвртак, 22. новембар 2018.

Страх од хладних дана и предстојеће зиме, Драгани Војновић из Футога, самохраној мајци три девојчице од 18, 15 и 12 година, одагнали су хумани чувари реда из полицијске станице у том месту. У пространо двориште куће у Улици др Младена Стојановића 54, у петак је стигао камион са седам кубних метара дрва.Образа обливених сузама радосницама, Драгана је узбуђеним гласом, збуњена непрестано понављала: "Хвала вам добри људи...", у том тренутку не налазећи речи којима би описала срећу, што ће њене девојчице, старије две средњошколке и најмлађа основац, зиму провести у топлој кући.

- Од бриге шта ћу за огрев, многе ноћи биле су за мене бесане - признаје нам ова самохрана мајка, без сталног запослења. - Дан раније сам добила привремени посао у овдашњем старачком дому, замењујем одсутну радницу, колико ће то трајати, не знам, а сада су нам стигла и дрва. Хвала овим дивним полицајцима, ослободили су ме велике бриге.

Гледајући у велику гомилу дрва у дворишту и напуњену приколицу, коју су футошки полицајци истоварали, Драгана вели да није могла да верује када су је пре неколико дана позвали из Полицијске испоставе и саопштили да ће добити дрва.

Толико сам била збуњена и изненађена, да сам мислила да ћу морати да их платим, па сам размишљала како да се снађем за новац - прича нам Драгана шта јој је у тим тренуцима пролазило кроз главу. - А, када су ми тамо саопштили да желе да ми поклоне и обезбеде мене и децу за зиму, од среће сам заплакала.

Дарио Анушић, командир Полицијске испоставе у Футогу, каже да су дрва која ће ове зиме грејати Драгану и њену децу, сакупљена сређивањем простора око станице.

- Када смо видели која је то количина, одлучили смо да их некоме поклонимо и тако помогнемо - каже Анушић, додајући да ће се наредних дана организовати акцију да исеку и исцепају дрва. - Сазнали смо за Драгану да је самохрана мајка без посла и одлучено је да је њој ова врста помоћи најпотребнија. Ово је мали допринос нашим суграђанима.

Само љубав не недостаје

Драгана са ћеркама живи са мајком Смиљом, чија је пензија једини сигуран приход, али недовољан за петочлану породицу и школовање три ђака. У скромној кући много тога недостаје, али не и љубави и слоге.

- Надам се да за моју децу долазе бољи дани и да ће и нас срећа погледати - искрена је Драгана. - Ех, када бих добила неки сталан посао, много бих мирније спавала.

Извор: Еспресо.рс
logoblog

Поделите са пријатељима Људи око нас: Полицајци обезбедили самохраној мајци три девојчице огрев за зиму!

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар