четвртак, 29. новембар 2018.

Петница расписала конкурс – чека нове таленте

  Гладиус       четвртак, 29. новембар 2018.

Конкурс Истраживачке станице Петница за пријављивање талентованих средњошколаца за њене природне, техничке и друштвене програме, још траје. Изабрани полазници радиће на најмодернијој опреми и с најбољим младим научницима из скоро свих института и факултета у Србији.

Изабрани полазници радиће на најмодернијој опреми и са најбољим младим научницима из скоро свих института и факултета у Србији.

Учење кроз истраживање и откривање, основни је образовни модел који на семинарима за средњошколце примењују у Истраживачкој станици Петница.

У овој престижној европској институцији у области неформалног образовања, прве кораке у науци почетком године је имала Ана Коцић, гимназијалка из Смедерева.

"Овде сам зато што се бавим науком и што је оно чиме желим да се бавим у будућности и зато што је Петница дивно место да упознате људе који имају слична интересовања", објашњава Ана Коцић.

Петница ће и наредне године омогућити ученицима из Србије и региона да на најмодернијој опреми и са младим научницима из наших института и факултета започну прве кораке у науци.

"Оно што бих посебно нагласио јесте да нису нужно важне оцене и такмичења, да је важна пре свега њихова мотивација и заинтересованост и да ако самостално желе да истражују, проучавају или то већ раде у школи и ван школе и код куће и у радионицама, треба да се охрабре, подстакну и да се пријаве за програме у Петници", наводи Никола Божић, програмски директор Петнице.

Сваке године око 2.000 ученика из Србије и региона учествује на двадесетак различитих петничких програма.

Висок углед у Европи Петница је стекла захваљујући иновативним методама рада, откривању младих талената и подршци њиховом квалитетнијем образовању и развоју.

Извор: РТС
logoblog

Поделите са пријатељима Петница расписала конкурс – чека нове таленте

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар