петак, 07. децембар 2018.

Република Мадагаскар је 12. по реду земља која је повукла признање лажне државе Косово

  Гладиус       петак, 07. децембар 2018.

Република Мадагаскар обавестила је Министарство спољних послова Србије да је повукла одлуку о признању Косова.- Добили смо ноту од Министарства спољних послова Мадагаскара, у којој нас обавештава да је 5. децембра Републка Мадагаскар донела одлуку о повалчењу признања Косова - рекао је први потпредседник Владе и министар иностраних послова Ивица Дачић.

Он је указао да је Мадагаскар 12. земља по реду која је повукла признање једнострано проглашене независности Косова. У вербалној ноти се наводи да "Министарство иностраних послова Републике Мадагаскар изражава поштовање Министарству иностраних послова Републике Србије и има част да му саопшти да је вербалном нотом бр. 90/18-АЕ/М од 5.децембра 2018.године Република Мадагаскар донела одлуку да повуче признање Републике Косово".

У ноти коју је исто Министарство упутило Приштини прецизира се да се признање повлачи до постизања праведног, правичног и трајног политичког решења за питање статуса Косова, у оквиру преговора који су у току.

- Министарство иностраних послова Републике Мадагаскар изражава поштовање Министарству иностраних послова Републике Косова и с позивом на писмо од 24. новембра 2017. у вези са признајем Републике Косово од стране Републике Мадагарскар, има част да му саопшти да, пошто је подробно размотрило ситуацију и желећи по сваку цену да охрабри дијалог који и даље траје између Републике Србије и органа Косова уз примену Резолуције 1244 (1999) и исто тако да би се омогућило обема странама да дођу до праведног, правичног и трајног политичког решења за питање статуса Косова, Министарство иностраних послова Републике Мадагаскар донело је одлуку да повуче признање Косова као независне државе док се не окончају преговори који се воде под покровитељством међународне заједнице - наводи се у вербалној ноти упућеној Приштини.

Пре пет дана и Соломонска острва су повукла признање једнострано проглашене независности Косова.

Извор: Блиц
logoblog

Поделите са пријатељима Република Мадагаскар је 12. по реду земља која је повукла признање лажне државе Косово

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар