уторак, 18. децембар 2018.

Град Београд за близанце помаже са додатних 50.000 дин

  Гладиус       уторак, 18. децембар 2018.

Захваљујући доброј социјалној политици и уштедама у буџету, Град Београд је одлучио да мајкама које добију близанце обезбеди додатно новчано давање од 50.000 динара.


Заменик градоначелника, Горан Весић, каже да је реч о Предлогу одлуке о изменама и допунама Одлуке о додатним облицима заштите породиља на територији града, који је на данашњој седници усвојило Градско веће.

Овај вид помоћи, како је саопштио Беоинфо, предложио је Секретаријат за социјалну заштиту, а наћи ће се на дневном реду седнице Скупштине града у петак, 21. децембра.

"Град Београд континуирано спроводи одговорну социјалну политику у циљу подстицања рађања, као и подршке родитељима и породиљама. Настављамо да помажемо онима којима је помоћ потребна, а сигурно је да је породицама које добију близанце свака помоћ добродошла. Ово је још један вид подршке, а Град Београд на овај начин проширује листу новчаних давања. Пружамо колико можемо и жеља нам је да са оваквим, али и додатним облицима помоћи наставимо", нагласио је Весић.

Према његовим речима, захтеви за сва новчана давања Града Београда породиљама могу се поднети електронским путем преко портала Е-беба још у породилишту.

Предаја захтева врши се и преко писарнице Градске управе радним данима од 7.30 до 15.30 часова у Улици 27. марта 43-45.

Приликом подношења захтева, потребно је донети очитану личну карту, а сву осталу документацију запослени прибављају по службеној дужности.

Извор: Мондо
logoblog

Поделите са пријатељима Град Београд за близанце помаже са додатних 50.000 дин

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар