среда, 12. децембар 2018.

ДИФ, 80. рођендан у доброј форми

  Гладиус       среда, 12. децембар 2018.

Факултет за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду овај јубилеј обележио је Свечаном академијом у сали Ректората. На свечаност су дошли и бивши студенти, који су прославили свој факултет.


Више од 15 хиљада дипломираних студената за 80 година постојања. Многи од њих су позната имена у области спорта. Међу њима је и Срђан Матејић вишеструки првак државе, тренер и носилац државног признања у џудоу. Диплому је стекао пре три деценије, али сећа се студентских дана.

"Сећам се када сам уписао факултет сви смо имали у обавези да носимо мајице за тренинг у бојама, тако да смо се препознавали ко је прва, друга, трећа и четврта година. Дифовци, како се зовемо, успешни смо јер смо кроз напорне вежбе на факултету научили да се боримо", рекао је Матејић.

Да се Дифова диплома цени и у свету, познато је свима који желе на овај факултет. Сваке године упише се 360 бруцоша.

"Баш летос је колега дошао, који живи у Америци који је само требао још једну потврду, па да ради у Америци у њиховом систему образовања. У Канади имамо, у Аустралији, тако да та традиција ипак нешто говори", рекао је Саша Јаковљевић, декан Факултета спорта и физичког васпитања.

Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду каже да је Факултет спорта и физичког васпитања изузетно важна чланица Универзитета, која се бави једном активношћу која је важна за опште здравље популације и представља саставни део живота сваког човека.

"Наравно, тиме се морамо бавити на један начин који је под надзором стручњака, и ту је где су наши дифовци заиста компетентни", истакла је професорка Поповић.

Поводом јубилеја почасна награда отишла је у руке вечитог студента ДИФ-а, и дипломираног правника - председника Олимпијског комитета и кошаркашког тренера Божидара Маљковића. Уручена је за допринос развоју спорта.

Фото: printscreen РТС
Извор: РТС
logoblog

Поделите са пријатељима ДИФ, 80. рођендан у доброј форми

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар