уторак, 11. децембар 2018.

Задар: (Љ)уби Србина

  Гладиус       уторак, 11. децембар 2018.

Млади Задранин Јуре Зубчић одлучио је да неће да трпи говор мржње у свом граду и одлучио је да нешто и предузме.Када је на зиду зграде угледао графит "Уби Србина", одлучио је једноставном интервенцијом, додавши слово "Љ" претворити говор мржње у говор љубави.

- Не трпим говор мржње и зато сам синоћ исправио графит. Пуно је лепше гледати поруке љубави, него поруке мржње или како би то Задрани рекли - моса бављу - написао је у објави на свом Фејсбук профилу, на ком је објавио и фотке своје грађанске "интервенције", пише Zadarski.hr.

- Приметио сам графит пре два дана и синоћ сам одлучио да га исправим. Наравно, у прилог ми је ишла очигледна неписменост аутора графита па је посао био лаган. Нажалост, у Хрватској је све раширенија појава говора мржње. Један од узрока тога је што се и неки политичари често у јавним иступима служе говором мржње.

- Отпор ксенофобији није само потреба, већ и грађанска дужност. Није ту било пуно размишљања да ли треба нешто да направим са графитом, већ само размишљање шта тачно да направим. Сви ми, одговорни грађани, треба да пруже ту врсту отпора, сватко у свом суседству. Дужни смо да пошаљемо поруку да позиви на убијање нису прихватљиви никад и нигде - рекао је Јуре.

Извор: Блиц
logoblog

Поделите са пријатељима Задар: (Љ)уби Србина

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар