понедељак, 24. децембар 2018.

Стоп одласку младих из Србије: Најеминентнији људи предлажу мере

  Гладиус       понедељак, 24. децембар 2018.

Од 1. јануара биће формиран тим најеминентнијих људи који би требало да помогне влади предлажући мере, како би млади остајали у земљи, али и како би се они који су отишли, вратили у Србију.


Министар за рад Зоран Ђорђевић је то рекао поводом новог закона у Немачкој о усељавању који ће олакшати запошљавање грађана других држава у тој земљи, па и оних који долазе из држава које нису чланице ЕУ, што, између осталог, отвара могућност да и грађани Србије одлазе у Немачку у већем броју.

"Нећемо да седимо скрштених руку. У Сектору за рад смо предвидели и од 1. јануара ћемо оформити тим, састављен од најмеродавнијих људи у држави који се баве том проблематиком - од САНУ, факултета, универзитета, невладиних организација, НАЛЕД-а, синдиката, Уније послодаваца...да помогнемо влади са одређеним мерама, како и на који начин да се прилагођавамо новим условима", рекао је Ђорђевић.

Како каже, циљ је не само да задржимо младе, већ и да враћамо наше људе у Србију и да овде имају много боље услове за живот и рад.

Извор: Танјуг
logoblog

Поделите са пријатељима Стоп одласку младих из Србије: Најеминентнији људи предлажу мере

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар