среда, 26. децембар 2018.

Напокон падају цене горива у Србији

  Гладиус       среда, 26. децембар 2018.

Цене горива на бензинским пумпама у Србији настављају да иду силазном путањом.


И у понедељак су осванули ценовници са нижим ценама па се бензин од 95 октана продавао и за 145,7 динара по литру, а евродизел је појефтинио за више од два динара и продавао се и за 160,4 динара за литар.

Осетно су појефтиниле и цене супербензина за динар до два по литру у односу на крај претходне седмице, баш као и течни нафтни гас (ТНГ), који се јуче продавао за 79,4 динара по литру.

- Цена дизела је пала за девет динара и 40 пара по литру, а бензина за око 12 динара, у односу на највише вредности забележене ове јесени - потврђује за "Новости" Томислав Мићовић, генерални секретар Уружења нафтних компанија Србије (УНКС). - Појефтињење горива је пре свега последица пада цене сирове нафте на глобалном тржишту у протеклом периоду.

Да се пад цена осећа и по порасту продаје деривата, потврђује нам и продавац на једној, иначе веома прометној бензинској станици у Београду.

- Тешко је прецизно рећи, али је продаја порасла последњих дана за 10 до 15 одсто. Могуће је да су у питању и надолазећи празници, али мислим да је пре свега на повећан промет утицала нижа цена - каже он.

Цене горива су ниже и на пумпама у земљама региона. Србија се по цени бензина налази у "златној средини". Од нас скупљи бензин точе возачи у Грчкој, Албанији, Хрватској, Црној Гори, Словенији. Код дизела, ситуација је сасвим другачија јер због великих државних захватања ово гориво је само у Албанији и Грчкој скупље него у Србији.

Извор: Новости
logoblog

Поделите са пријатељима Напокон падају цене горива у Србији

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар