уторак, 04. децембар 2018.

Сећате се рудара ког је ћеркица гурала у колицима уз планину? "Орлови" су због њега у "Пиониру" урадили нешто сјајно

  Гладиус       уторак, 04. децембар 2018.

Девојчица која гура уз планину колица у којима је њен отац, инвалид - била је фотографија којом је почела права лавина људскости. Видевши ту фотографију, диван свет се организовао и помогао, а онда су и наши кошаркаши урадили нешто сјајно.Подсетимо, један од помоћника селектора Александра Ђорђевића у стручном штабу "орлова", Адам Таталовић, током недавног обиласка српских манастира је близу Студенице запазио необичну сцену на регионалном путу. Узбрдица, а на њој једна инвалидска колица. У њима човек, ког узбрдо гура - ћерка.

Адам Таталовић није баш обичан кошаркашки радник. Када смо вам га недавно представили, могли сте да сазнате да српски баш и не познаје савршено јер је рођен, одрастао и још увек живи у Сједињеним Америчким Државама, али душу нашег народа познаје боље од многих који су у Србији од малена. У кошарци је од студентских дана, помагао је "плавима" у Индијанаполису још као студент, воли да обилази манастире, па чак и сам бане по косовским путевима, збуњујући тамошње патроле својом решеношћу. Али, поменута ситуација - и њега је расплакала. Фотографију је направио, организовао заједно са добрим људима помоћ и... та октобарска чудесна прича "Рудар и љубав" постала је једна од омиљенијих читаоцима Блицспорта.

Помоћ рудару који је остао инвалид стигла је са свих страна, укључили су се и селектор наше кошаркашке репрезентације Саша Ђорђевић и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, а онда су после утакмице са Грчком у квалификацијама за Светско првенство, "орлови" урадили нешто сјајно. Угостили су јунака ове приче у свлачионици, испунивши му тако сан да буде окружен нашом кошаркашком репрезентацијом.

Фото: printscreen Blic tv
Аутори: Владан Тегелтија / Дарко Николић
Извор: Блицспорт
logoblog

Поделите са пријатељима Сећате се рудара ког је ћеркица гурала у колицима уз планину? "Орлови" су због њега у "Пиониру" урадили нешто сјајно

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар