четвртак, 27. децембар 2018.

Ђаци успели да продајом зимнице скупе новац за другаре који немају за екскурзију

  Гладиус       четвртак, 27. децембар 2018.

Ученици осмо три разреда Основне школе "Ратко Павловић Ћићко" из Прокупља, који су продавали зимницу на пијаци како би платили екскурзију другарима слабијег имовног стања, прикупили су довољно новца да цео разред иде на екскурзију.


У овој хуманој акцији умногоме им је помогао Зоран Јанићијевић, из прокупачког села Губетин, који годинама живи и ради у Швајцарској, који је на рачун школе уплатио 40.000 динара колико им је недостајало да сви путују.

"Иако сам у Швајцарској више од тридесет година, путем медија помно пратим дешавања у Србији и нарочито у мом родном крају, тако сам и дознао за необичну акцију коју су организовала ова хумана деца", казао је новинарима Јанићијевић.

"Било ми је жао да ђаци читав дан по овој хладноћи стоје за тезгом на пијаци, па сам позвао школу и питао колико им новца још недостаје и одмах сам уплатио", каже Јанићијевић.

"Мој животни мото је Чини добро и добру се надај и то радим увек кад могу, нарочито ако могу да помогнем деци да буду срећна", истиче Јанићијевић.

"Деца су му бескрајно захвална и пресрећна су, казала је разредни старешина Милка Тошић која је са својим ученицима, покренула акцију сакупљања новца да и сиромашни ђаци оду на екскурзију.

Суботом су ђаци осмо три на пијаци у Прокупљу заједно са разредним старешином Тошић продавали тегле са зимницом и колаче које су правиле њихове бабе и маме како би зарадили новац да и ученици из њиховог одељења, чији родитељи нису могли да плате, иду на завршну екскурзију.

Захваљујући вести, коју је објавила Агенција Бета, за ове хумане малишане сазнли су сви медији, а, како се показало, и људи у целом свету.

Фото: Фејсбук страница основне школе "Ратко Павловић Ћићко" из Прокупља
Извор: Н1
logoblog

Поделите са пријатељима Ђаци успели да продајом зимнице скупе новац за другаре који немају за екскурзију

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар