понедељак, 28. јануар 2019.

Столар Миле поново одушевио народ својом хуманошћу

  Гладиус       понедељак, 28. јануар 2019.

Најпознатији столар у Србији Милорад Јурковић - Миле, још једном је показао своју хуманост на делу, али и колико га људи воле и поштују. Наиме Миле је позвао јавност да помогне породици Дудаш из Мужље, а многобројни грађани, одазвали су се у најкраћем року.Миле је на својој Фејсбук страници написао да се ради о породици са четворо деце, од којих једно болује од церебралне парализе са епилептичним нападима. Дудашеви су подстанари који би из куће у којој тренутно живе требало да се иселе до марта.

Јурковић је указао да су оболелом Давиду потребна друга неуролошка колица, јер су она која сад користи мала и пред распадом. Овим људима, како је навео столар Миле, потребно је све, а највише храна, санитарије и средства за личну хигијену.

За мање од недељу дана све је прикупљено
– За непуних недељу дана набављено је све! Овакав одзив грађана, искрено, ни ја нисам очекивао. Набавили смо брашно, шећер, уље, лекове, средства за личну хигијену, шпорет… Стижу и фрижидер и дрва. Набављена су и потпуно нова хематолошка колица и већ смо их уручили Давиду – саопштио је Јурковић.

Успешна акција

Миле је на Фејсбуку поделио са својим пратиоцима како је изгледао први пут када је дошао у посету Дудашевима, лица чланова ове породице била су уморна и бледа.

– Причали смо о свему што им треба и плакали смо од муке. А требало је да их видите други пут када смо дошли код њих и донели нова колица Давиду. Тако како смо ми дочекани, дочекују се род и најдражи пријатељи. Они још не могу да верују шта их је снашло. До јуче нису имали скоро ни за хлеб, а ових дана им је стигло све. Поносан на себе када успешно одрадимо једну овакву акцију. Још сам поноснији на све вас који сте се одазвали у тако брзом року – поручио је Милорад Јурковић и захвалио се свакоме ко је учествовао у акцији.

Подсећања ради, Милорад Јурковић, познат и као Столар Миле, свима је вратио веру у људе и доброчинство правећи столице за храњење беба и поклањајући их широм Србије.

Фото: Приватна архива
Извор: Блиц
logoblog

Поделите са пријатељима Столар Миле поново одушевио народ својом хуманошћу

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар