четвртак, 31. јануар 2019.

"Буди као Ирена": Породица Српкиње која је постала америчка хероина организује хуманитарну акцију за децу у Србији и Америци

  Гладиус       четвртак, 31. јануар 2019.


Две недеље после објављивања снимка на ком се види како спасава једноипогодишњу девојчицу са улице у Милвокију, породица Ирене Ивић Дробњак одлучила је да организује добротворну акцију "Буди као Ирена" намењену деци у Србији и САД.Новац који буде сакупљен, ова жена великог срца донираће као помоћ малишанима који из било ког разлога живе на улици или користе услуге свратишта.

Организовањем акције, Ирена жели да симпатије и подршку милиона људи широм света усмери на заједнички виши циљ - за бољи живот угрожене деце и младих.

- Циљ нам је да се сакупи 50.000 долара - наводи се у саопштењу породице Ивић Дробњак, а преносе "Вечерње новости".

Према истим информацијама, од те суме, 35.000 долара донираће непрофитној организацији Цовенант Хоусе, која у САД пружа услуге и кров над главом младима и деци која се суочавају са бескућништвом, док би 15.000 долара уплатили Центру за интеграцију младих у Београду, који води два свратишта за децу.

- У обе ове непрофитне организације хиљаде угрожене деце проналазе безбедно окружење за одмор, личну хигијену, оброк и осећај топлине дома. У случају да се прикупи више од 50.000 долара, све "преко" биће преусмерено на друге сличне хуманитарне организације, или на формирање непрофитне организације која би пружала подршку угроженим групама, посебно деци и младима - саопштава та породица.

Извор: Блиц

logoblog

Поделите са пријатељима "Буди као Ирена": Породица Српкиње која је постала америчка хероина организује хуманитарну акцију за децу у Србији и Америци

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар