петак, 01. фебруар 2019.

Влада Србије издвојила две милијарде динара за лечење оболелих од ретких болести

  Гладиус       петак, 01. фебруар 2019.

Влада Србије саопштила је данас да је за 2019. годину обезбедила 2,0 милијарде динара за лечење оболелих од ретких болести.


У саопштењу након седнице Владе наведено је да ће та средства бити употребљена за лекове намењене лечењу пацијената који су већ на терапији, као и за лекове оболелих који започињу терапију средствима из буџета за која Републичка стручна комисија за ретке болести донесе одлуку да је лечење неопходно и приоритетно.

На данашњој седници усвојена је и пдлука о проглашењу 2019. за годину безбедности и здравља на раду, са циљем да се скрене посебна пажња на значај ове области, имајући у виду заједнички интерес послодаваца и запослених, као и целокупног друштва.

"Усвојеном одлуком акценат се ставља на укључивање јавности у унапређење културе превенције и сарадњу органа државне управе, репрезентативних синдиката и удружења послодаваца на даљем развоју социјалног дијалога у овој области", пише у саопштењу.

Влада Србије усвојила је и одлуку којом је родна кућа српског песника Владислава Петковића Диса у Заблаћу добила статус знаменитог места.

Извор: Нови Магазин

logoblog

Поделите са пријатељима Влада Србије издвојила две милијарде динара за лечење оболелих од ретких болести

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар