уторак, 12. март 2019.

Новосадски студенти у Солуну кували за медаљу

  Гладиус       уторак, 12. март 2019.

У Солуну је од 1. до 4. марта одржано међународно такмичење кувара "11 International Culinary Competition of Southern Europe", у склопу међународног сајма туризма HELEXPO, а тим Департамана за географију туризам и хотелијерство, новосадског ПМФ-а остварио је запажене резултате - три медаље и један мериот.Даница Ринчић у категорији тестенине освојила је сребрну медаљу, Александра Димитријевић у категорији рижото освојила је бронзану медаљу, Милош Кузманвић у категорији рижото освојио је бронзану медаљу, Татјана Бодвоји у категорији вегетаријанско јело освојила је мериот – категорија јуниор.


Маја Бањац асистенткиња на Катедри за гастрономију освојила је бронзану медаљу у категорији сениора – јела од перади. Маја је била једина женска особа у категорији, такмичила се са два репезнетативца и четири шефа кухиње из престижних угоститељских објеката из Украјине, Литваније, Тајвана и Грчке.

Један од циљева учешћа на такмичењу била је афирмација аутентичне војвођанске хране. Јела на такмичењу припремала су се на модеран начин од локалних намирница: сланина мангулице, фрушкогорска вина, фрушкогорске печурке, бегечка шаргарепа, сомброрски сир, пшеница, просо. Храна је значајан сегмент културног наслеђа сваког народа. Гастрономима је подршку у афирмацији локалних производа на престижном такмичењу дала Фондација 2021, Нови Сад европска престоница културе.

На такмичењу учествовало је преко 2000 такмичара из 29 земаља. Реч је се о познатом фестивалу који је у календару Светске кулинарске асоцијација, који организују Кулинарска федерација северне Грчке и Светска кулинарска асоцијација (WACS).

Извор: РТВ
logoblog

Поделите са пријатељима Новосадски студенти у Солуну кували за медаљу

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар