понедељак, 01. април 2019.

Маме из Пирота продавале колаче да би помогле суграђанки

  Гладиус       понедељак, 01. април 2019.
Прикупљени новац за помоћ суграђанки; фото: ФБ Маме Пироћанке

Мафине, кифлице и разне друге колаче продавале су жене окупљене у Фејсбук групи Маме Пироћанке како би сакупиле новац за лечење њихове суграђанке Јелене Недељковић.На Тргу испред Дома културе и поред пекаре Јасмин продаване су разне посластице које су саме направиле вредне маме, а једна од њих, Марина Димитријевић, каже да су производи кућне радиности продавани по симболичним ценама, а пролазници су сами одређивали њихову вредност и новац убацивали у кутију.

Није поента само у финансијској помоћи, али она је тренутно потребна, тако да смо смислили да оно што иначе правимо кући да то продајемо како би скупили што више новца. Жалосно је што се на овакав начин скупља новац, потребно је основати неки фонд за овакве ситуације - рекла је Димитријевићева.

Хуманитарна акција је носила назив “Пробајмо укус хуманости”, а сав прикупљен новац биће уплаћен на жиро рачун Јелене Недељковић. Акцији су се прикључили и пиротски угоститељи, тако да су пекари и посластичари донирали своје производе које су грађани такође куповали, а одзив Пироћанаца био је добар.

Њихова група на друштвеној мрежи окупља преко 2.000 мајки из Пирота које размењују информације о васпитању деце, а хуманитарним акцијама настоје да помогну свим пиротским мамама којима је помоћ потребна.

Извор: Јужне вести

logoblog

Поделите са пријатељима Маме из Пирота продавале колаче да би помогле суграђанки

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар