среда, 20. јун 2018.

Под отвореним небом, испред Храма Светог Саве: Ансамбл Александров у пуном саставу 23. јуна у Београду

  Гладиус       среда, 20. јун 2018.
Фото: Танјуг

Ансамбл Црвене армије Александров одржаће 23. јуна концерт у Београду, на платоу испред Храма Светог Саве.


Биће ово први пут да Академски ансамбл пјесама и игара Руске армије Александров наступа пред београдском публиком под отвореним небом са јединственом сценографијом, и то у пуном саставу који броји 112 чланова. Такав наступ на отвореном, који ће укључити хор, оркестар и балет, никада до сада није одржан у Србији.
Хор ансамбла Александров један је од најбољих свјетских мушких хорова, а плесна група ансамбла са својим хитрим и енергичним нумерама на сцени са поносом одржава висину кореографске умјетности својствену ансамблу Александров. У његовом јединственом оркестру успјешно се сливају руски народни инструменти – домре, балалајке и хармонике са дрвеним и бронзаним дувачким инструментима.
Ансамбл Александров одржао је први наступ 12. октобра 1928. у Централном дому Црвене армије, а већ средином тридесетих био је чувен и ван граница Русије.
Ове године ансамбл обиљежава 90 година постојања, а у цијелом свијету поистовећују га са познатим именима као што су Бољшој театар, Ермитаж, Третјаковска галерија, Алмазни фонд московског Кремља.
На сцени испред Храма Светог Саве, 20.30 casova, наступиће 50 чланова хора, 30 чланова оркестра, четири солисте и 26 играча, под вођством два диригента.
Једноипочасовни спектакл, који ће руски хор приредити Београђанима и гостима града, још једна је потврда пријатељства два народа, а чланови ансамбла су путем видео поруке позвали становнике Београда на концерт.

Извор: Искра
logoblog

Поделите са пријатељима Под отвореним небом, испред Храма Светог Саве: Ансамбл Александров у пуном саставу 23. јуна у Београду

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар