среда, 27. јун 2018.

"Берета" заинтересована за сарадњу са "Застава оружјем" и "Првим партизаном"

  Гладиус       среда, 27. јун 2018.

Италијански произвођач наоружања "Берета" заинтересован је за сарадњу са српском одбрамбеном индустријом, а посебно са компанијама "Застава оружје" и "Први партизан".


Како наводе "Вечерње новости", "Берета" би могла да буде и први страни партнер који ће, према новом закону о производњи и промету наоружања, уложити новац у српске војне фабрике.

Не само сарадња, већ улагање и учешће у капиталу

Италијанска компанија је, већ дуже заинтересована не само за сарадњу, већ и за улагање и располагање капиталом српске наменске индустрије, што је најављено још прошле године приликом посете министра Александра Вулина Италији.

Из Министарства одбране наводе да је потребно привлачење страног, као и домаћег капитала, јер Србија "и поред свих улагања нема толико пара да инвестира да би набавила модерне технологије"

- Он ће нам помоћи да обновимо и проширимо технолошку базу и проширимо лепезу производа. Очекујемо конкретне понуде италијанске "Берете", а контакти постоје и са више фирми из Чешке, Индије и других земаља - наводе у министарству.

Могуће страно улагање у државне фирме наменске индустрије

У Србији је недавно боравио и власник италијанске компаније Франко Беретија, који је са групом сарадника обишао крагујевачку "Заставу" и ужички "Први партизан", а гостима из Италије представљене су и могућности за сарадњу са Војнотехичким институтом Министарства одбране. Лист подсећа и да је изменама Закона о производњи и промету наоружања омогућено страно улагање у државне фирме наменске индустрије, али највише до 49 одсто вредности капитала.

Такође, како наводе, држава је одредила лимит да страни улагач не може имати више од 15 одсто учешћа у капиталу фабрика оружја и муниције. Страним инвеститорима најатрактивније су домаће фабрике у чијим погонима се прозводи стрељачко наоружање, као и пратећа муниција, указују "Новости".

Извор: Блиц
logoblog

Поделите са пријатељима "Берета" заинтересована за сарадњу са "Застава оружјем" и "Првим партизаном"

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар