петак, 29. јун 2018.

Дачић: Још једна држава повлачи признање Косова, Путин на јесен у Србији

  Гладиус       петак, 29. јун 2018.

Ивица Дачић наговестио је да ће још једна држава повући признање Косова. Он није желео да каже која држава је у питању, али се нада да ће данас поподне моћи да саопшти више информација.


Када се ради о Либерији, Министарство спољних послова је 20. јуна саопштило да је та држава повукла признање самопроглашеног Косова, али је косовски министар спољних послова Беџет Пацоли упркос томе јуче најавио да Либерија отвара своју амбасаду на Косову.

Дачић наглашава да "Либерија десет година није видела никога са Косова. Признала је Косово".

"Сада када су повукли признање, у Либерију су се сјатили Американци, Енглези, Пацоли је отишао у Либерију, примио га је Веа (Џорџ, председник Либерије). Објавио је да ће Либерија да отвори амбасаду у Приштини. Пацоли, да има неки папир, он би га показао. Ја показујем папире", рекао је Дачић.

Према његовим речима, до сада су четири земље повукле признање, пре неколико година и Сао Томе и Принципе, а данас ће бити шеста.

Циљ ми је да буде испод 100 земаља које су признале, поновио је шеф дипломатије. Поводом идеје о подели Косова, Дачић истиче да није касно и да то говоре они који мисле да то не може да се оствари.

Путин на јесен у Србији

Председник Русије Владимир Путин ће на јесен доћи у Србији, изјавио је јутрос министар спољних послова Ивица Дачић, наводећи да је Русија спремна да учествује, уколико би дошло до ширења формата Бриселског дијалога.

"Председник Русије Владимир Путин ће на јесен доћи у Србији. То ми је рекао да планирају шеф руске дипломатије Сергеј Лавров са којим сам јуче разговарао у Москви", казао је Дачић у јутарњем дневнику РТС.

Шеф српске дипломатије је навео да му је Лавров рекао и да је Русија, уколико дође до ширења формата Бриселског дијалога, спремна да у таквом формату учествује.

Дачић каже да је Лаврова упознао са најновијим дешавањима у дијалогу Београда и Приштине и додао да се формат за сада неће мењати, али да ће се разговори интензивирати.

Извор: РТВ
logoblog

Поделите са пријатељима Дачић: Још једна држава повлачи признање Косова, Путин на јесен у Србији

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар