уторак, 26. јун 2018.

Нишки герилци "претворили "нишку тврђаву у "Калемегдан", Нишаву у "Саву"

  Гладиус       уторак, 26. јун 2018.

Са врха нишке Тврђаве завијорио се транспарент на коме је исписано “Калемегдан”, док су табле са натписом “Река Нишава”, прелепљене новим - “Река Сава”. Ово је део акције нишких герилаца, која је уследила из револта због одлуке градске власти да поклони Аеродром “Константин Велики” Држави.

Нишки активисти познати по низу акција у којима су на сатиричан начин указивали на комуналне проблеме у граду - попут прослављања рођендана рупи или фарбања нишке Тврђаве у розе, овог пута "београдизовали" су нека од значајних нишких места.

Нишлије се "пробудиле" у Београду; фото: Анђела Станојевић/Јужне вести
Инспирацију за уличну акцију герилци кажу да су добили након изгласавања одлуке о уступању Аеродрома "Константин Велики" држави, а све под изговором његовог даљег развоја. Поред овога, они су предложили и да се нишке градске општине преименују у складу са београдским општинама.

По тој истој одлуци ми ми на симболичан начин ''заговарамо'' преименовање реке Нишаве у реку Саву као и нишке тврђаве у Калемегдан, а наши следећи предлози су да и Општина Палилула припадне истоименој београдској општини, као и Општина Црвени Крст и део Ниша под називом Трошарина, а све ради њиховог бољег развоја - наводе герилци.

Подсетимо, "урбани герилци" су овакву акцију најавили априла ове године, одмах након предлога Градског већа да уступи аеродром.

Извор: Јужне вести
logoblog

Поделите са пријатељима Нишки герилци "претворили "нишку тврђаву у "Калемегдан", Нишаву у "Саву"

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар