четвртак, 19. јул 2018.

Трстенички обарачи руку освојили медаље за Србију у Загребу

  Гладиус       четвртак, 19. јул 2018.

Репрезентација Србије наступила је на Светском купу у обарању руку у Загребу са десет такмичара, међу којима је било чак пет такмичара из Трстеника.


Управо су репрезентативци из Трстеника донели нашој земљи три медаље.

Биљана Ерић је у категорији сениорки освојила сребрну и бронзану медаљу, док је Владимир Савић освојио бронзану медаљу у категорији сениори до 100 килограма.

Владмир Савић каже за Тањуг да је веома задовољан постигнутим успехом јер је реч о једном од најпрестижнијих такмичења на свету.

"Бронзана медаља на Светском купу у Загребу је нешто највеће што сам постигао у каријери. Гледајући конкуренцију, у питању је сам врх светских обарача руку. Тако да сам презадовољан оствареним резултатом", рекао је Савић.

Биљана Ерић, каже да није очекивала да ће се вратити у Србију са чак две освојене медаље.

"„Због великог броја учесница и кратког времена тренирања, нисам очекивала овако добар резултат. Конкуренткиње су биле фантастичне. Много је такмичарки које се већ дуги низ година такмиче у обарању руке, тако да је ово велики резултат за мене“", казала је Биљана.

Према речима Ненада Смиљковића, председника Савеза Србије у обарању руке, наша репрезентација учествује на светским куповима од 2015. године.

"Наша репрезентација је пуноправни члан Светске федерације за обарање руке и ове године ће по први пут учествовати и на светском првенству у Анталији у Турској“", рекао је Смиљковић.

Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Трстенички обарачи руку освојили медаље за Србију у Загребу

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар