уторак, 07. август 2018.

Бесплатан улаз на јубиларни 10. Ex Yu Rock Фест у Старчеву

  Гладиус       уторак, 07. август 2018.

Хард рок бенд Кербер, Влада Џет бенд, Веселе осамдесете, Резервни план и други наступиће на јубиларном 10. Еx Ex Yu Rock Фесту, који ће бити одржан 11. и 12. августа у Старчеву код Панчева, уз бесплатан улаз за посетиоце. Обе вечери програм почиње од 21.00, а фестивал је подржао град Панчево.


Прве вечери у суботу 11. августа свира један од пионира домаћег рока, легендарни басиста Влада Јанковић Џет са својим бендом, а пошто је овај Ex Yu Rock Фест посвећен и обележавању 50 година рокенрола у Старчеву, претходно ће на Тргу Неолита наступити старчевачки музичари свих генерација.

"Сарађивао сам са овом манифестацијом као водитељ, а сада коначно да доведем свој бенд да свира. Имамо појачање у бенду, Борка Митића, гитаристу који је петнаестак година свирао у Канади. Он је Сатријани врста гитаристе, али сам га припитомио да свира код мене. Дечко стварно одлично свира гитару", каже Влада Џет.

Легендарни Кербер, власници хитова "Мезимац", "Ратне игре", "Хајде да се волимо" и "Мама, тата", главне су звезде друге вечери фестивала у Старчеву 12. августа, када наступају и бенд Резервни план, који иза себе има деби албум "Види шта ћу ти рећи..." (2014), као и трибјут бенд Ex Yu рок хитова Веселе осамдесете.

"Кербер ће стварно бити почаствован публиком која ће бити у Старчеву, јер очекујемо да је едукована. Можете очекивати бенд који је потпуно усвиран, усвиранији неко кад смо били млађи. Мој је став да животно искуство мора кроз музику да изађе у нешто много веће него што је пука забава. Комплетни смо, једва чекамо да се видимо", поручује певач Кербера Горан Шепа-Гале.

Представник организатора из Месне заједнице Старчева Петар Андрејић истиче да су за "десет година Ex Yu Rock Феста наступила у Старчеву нека од највећих имена" регионалне сцене, као што су Бајага и Инструктори, Рибља чорба, Плави оркестар, Партибрејкерс, Атомско склониште, Ван Гог, Психомодо поп, Пекиншка патка, Гоблини, Хладно пиво, Ритам нереда, Мајке, Бабе, Нено Белан, Црвена јабука, Јура Стублић и Филм, Лет 3 и бројни други.

Банатско место Старчево има дугу и богату рокенрол традицију, документовану књигом "Рокери из неолита" (2008) Дарка Јешића, који најављује њено ново, допуњено издање.

Први рок звуци уживо чули су у овде већ 1966. године, али је значајније бављење роком кренуло 1968. са групом Bloody Flash, а наставило се седамдесетих са Оркестром Дома културе и бендом Судар (који је замало стигао до сингла за ПГП РТБ).

Осамдесетих у Старчеву су свирали Гром, Алелуја, Абраxас и Арсеник (који стицајем околности није објавио албум), а традицију су нставили Херман, МЛО, Партизани, Alien Sex, Time Hole, ККК бенд и Креативни неред.

Фото: 013info/Са конференције за медије поводом Ex Yu Rock феста
Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Бесплатан улаз на јубиларни 10. Ex Yu Rock Фест у Старчеву

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар