четвртак, 09. август 2018.

Добри људи нису нестали: Како је возач аутобуса на линији 551 успео да умири уплакану бебу

  Гладиус       четвртак, 09. август 2018.

Добри људи нису нестали, има их ту свуда око нас, о чему најбоље сведочи пример Ивана Филиповића, возача аутобуса јавног градског превоза, на линији 551.


За разлику од срамног потеза шофера Градског саобраћајног предузећа на линији 95, који је пре неколико дана прво одбио да спусти рампу за инвалидска колица на возилу, а потом избацио две путнице, од којих је једна са особа инвалидитетом, Иван Филиповић је одушевио несвакидашњим гестом. Наиме, како би умирио једну расплакану бебу, он је ускочио у помоћ забринутој мајци и - пустио преко разгласа дечије песмице!

„Возач на линији 551 вечерас је преко разгласа пустио дечије песмице како би ми помогао да умирим бебу. Да не причам што нас је забавио и вратио у детињство“, написала је на Твитеру захвална мајка Ана Максимовић.

О тада још „тајанственом возачу“ са линије која повезује Железничку станицу и Сремчицу почеле су да брује друштвене мреже.

Ипак, убрзо се сазнало и ко је херој дана.

- Код Железничке станице је ушла госпођа са бебом и тек што смо кренули она је почела да плаче. У аутобусу је било око 25 степени, а напољу 30 и кусур, значи беби није било вруће, него је једноставно била узнемирена, можда није навикла на таква путовања или на много људи око ње. Пошто и сам имам бебу од шест месеци, у телефону имам доста снимљених дечијих песама и сетио сам се да их пустим. Одлучио сам се за „Разболе се лисица“ и беба се скоро одмах смирила - прича за „Блиц“ о несвакидашњем догађају Иван Филиповић који 15 година ради као возач, а последње три у градском превозу.

Како каже Иван, радник фирме „Авала бус“, ово није први пут да се нашао у таквој ситуацији.

- Често ми се и раније дешавало да уђу уплакана деца и после пар песама на разгласу у деведесет одсто случајева она се одмах смире. Иначе, разглас користим искључиво кад треба путницима нешто да саопштим, ако је нека промена трасе или слично томе - додаје Филиповић.

Фото: Иван Филиповић у црвеној мајици
Извор: Блиц
logoblog

Поделите са пријатељима Добри људи нису нестали: Како је возач аутобуса на линији 551 успео да умири уплакану бебу

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар