среда, 31. октобар 2018.

"Serbia Marathon" за популаризацију атлетике у Србији

  Гладиус       среда, 31. октобар 2018.

Први "Serbia Marathon" има за циљ да популаризује атлетски спорт у Београду, изјавио је први човек Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић. "Serbia Marathon", у организацији Атлетског савеза Србије, први пут одржаће се у недељу, 04.11.2018. тркама на пет и 10 километара са стартом и циљем код Београдске арене."Циљ АСС је популаризација атлетског спорта. Покренули смо "Serbia Marathon" који има низ уличних трка, а круна је маратон који ће се одржати у новембру 2019. године. Позивамо све Београђане да се придруже у пријавама за трке на 5.000 и 10.000 метара", рекао је Јевросимовић на конференцији за медије.

Како је нагласио, добијена је подршка од првог човека ИААФ-а Себастијана Коуа.

"Serbia Marathon" од 2019. године је у програму АСС и у календару Светске и Европске атлетске федерације, захваљујем се свима који су помогли организацију овог јединственог догађаја, граду Београду, Министарству омладине и спорта и директору Штарк арене Горану Гровићу, који је омогућио да циљ трке буде у овој прелепој дворани".

Маркетинг менаџер "Serbia Marathonа" Верољуб Змијанац додао је да је циљ да се постане регионални лидер када је у питању промоција трчања.

"Сада имамо 2.500 пријављених и тај број је велики и импозантан, а већ следеће године имаћемо учеснике из 19 земаља. Позивамо све тркаче, житеље Београђана, а посебно Новобеограђане, где се одржава бесплатни догађај за сву децу, и то је јединствена прилика да сви уђу у Арену и да сви заједно прославимо улазак тркача", рекао је Змијанац.

Директор Арене Горан Грбовић истакао је да му је задовољство што је АСС одлучио да циљ трке буде у највећој дворани на Балкану.

"Потрудићемо се да будемо добри домаћини, добродошли сте, трка може да почне", поручио Грбовић.

Фото: Атлетски савез Србије
Извор: РТВ
logoblog

Поделите са пријатељима "Serbia Marathon" за популаризацију атлетике у Србији

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар