среда, 07. новембар 2018.

ЕСПН: Црвена звезда – фудбал ово не сме да изгуби!

  Гладиус       среда, 07. новембар 2018.

Црвена звезда остварила је велики успех у четвртом колу Лиге шампиона да су и светски медији, попут ЕСПН, направили посебне чланке који стоје на врху сајта.Шампион Србије савладао је Ливерпул са 2:0 чиме је приредио највеће изненађење у досадашњем делу Лиге шампиона.

Чули сте да богати клубови желе да од 2021. године направе Европску Суперлигу и ЕСПН се управо бавио том причом.

"Црвена звезда није остварила овако значајну победу од 1991. године и време за овако нешто није могло да буде боље. У недељи када су великани саопштили да планирају да оснују нову "Суперлигу", српски шампион је пружио демонстрацију свега шта спорт не сме да изгуби!", пише у уводу ЕСПН чланка.

Једна од најпознатијих медијских кућа наводи да се надају да су челни људи највећих европских клубова гледали како Звезда побеђује велики Ливерпул.

"Та победа је показала и указала на то да се за душу фудбала вреди борити", наводи аутор текста Ник Ејмс.

Црвена звезда никада није играла у овом формату Лиге шампиона и поновни сан да се заигра у елитном такмичењу био би мртав уколико би Енглеска, Италија, Шпанија, Немачка и Француска основале лигу за себе.

ЕСПН пише да су фудбалери Ливерпула "претучени" од стране десет момака у црвено-белим дресовима и да нису успели да се изборе са "торњем" Миланом Павковом, чија су два хица решила меч.

Логично, амерички медиј дотакао се и невероватне атмосфере на стадиону коју стварају њени навијачи "Делије" – ултраси смештени на северној трибини.

"Повратак Црвене звезде на врх оставио је романтичаре замагљених очију, а много веће битке тек долазе. Више оваквих 'олд скул' ноћи ће помоћи и подвући црту да се због корпоративне похлепе ово једноставно не сме изгубити. Клубови који би били бачени у етар због великих тимова сада би требало да имају глас више него икада", пише се у закључку текста ЕСПН.

Победа Црвене звезде велика је за европски, али и светски фудбал и због тога се она налази на насловним странама многих медија, па тако и ЕСПН.

Фото: Screenshot/ESPN
Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима ЕСПН: Црвена звезда – фудбал ово не сме да изгуби!

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар