среда, 07. новембар 2018.

Још једна држава повукла признање Косова

  Гладиус       среда, 07. новембар 2018.

Признање једнострано проглашене независности Косова повукла је, како је било најављено, и Унија Комора. Mинистар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је да очекује данас да још једна земља повуче признање независности Косова. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је на конференцији за новинаре са министром иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора, Суефом Мохамедом Ел-Амином, рекао да је то десета земља која је повукла признање једнострано проглашену независност Косова.

Дачић је рекао да ће Србија наставити да проверава списак земаља за које Приштина тврди да су признале Косово. "Стално говоре да су то моје лажи и клевете, данас могу да се увере, да виде аутентичну ноту", рекао је Дачић и истакао да Београд није против Приштине, већ против тога да се једнострани акти намећу као свршен чин.

Министар Ел-Амин је казао да је његова држава солидарна са Србијом јер две земље имају сличан проблем када је у питању територијални интегритет.

"Подржавамо преговоре како би било више мира и стабилности у целом региону", рекао је Ел-Амин и додао да је историја показала да једино дијалог може да омогући бољу сарадњу медју народима. Дачић је Тамину уручио поклон, дрес играча ФК Црвене звезде Бена, који је са Комора, честитавши уједно Црвеној звезди јучерашњу победу над Ливерпулом.

Унија Комора, мала острвска држава у Индијском океану, признала је независност Косова током 2009.

Подсетимо, министар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је да очекује данас да још једна земља повуче признање независности Косова.

До сада су признање Косова повукли Гранада, Комонвелт Доминика, Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја и Лесото.

Фото: Б92/Филип Чукановић
Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Још једна држава повукла признање Косова

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар