среда, 07. новембар 2018.

Ирска новинарка у Београду: "Ова земља, ови људи"

  Гладиус       среда, 07. новембар 2018.

Новинарка Еленор Гогин у тексту за ирски "Индипендент" преноси своје позитивне утиске о првој посети Београду, наводећи да је то предиван град, са дивним људима.- Чини ми се да бих могла да опишем као неверованту случајност чињеницу да ми је такси возач, који ме је возио на аеродорм, рекао да је живео у Београду и да је град предиван, а људи који живе тамо још бољи, он није лагао - пише Гогин у тексту под насловом "Србија - Изван црвених кровова".

Она додаје да никада раније није била у Србији и да је на географији научила да је Београд престоница Југославије, да би касније постао престоница Србије.

Београд је град у коме се осећате удобно веома брзо, људи су пријатељски настројени, већина говори перфектно енглески и лако се сналазите по њему. Испробавање локалне кухиње је део узбудјења одласка на нове дестинације и Београд има пуно да понуди, пише Гогинова.

Први од много предивних ресторана био је у улици Краља Петра где је пробала различите шунке и сиреве и пите са сиром и спанаћем, затим говеђе медаљоне у сосу од печурака и кох и све то заливено локалним вином. Храна је увек доминантна за Гогинову па тако хвали и друге специјалитете које је пробала у главном граду Србије.

Пише да је истражила и ноћни живот.

Лутање по улицама ноћу је уживање, пуни су барови и кафеи, са отвореним баштама и осећа се боемски дух, наводи Гогинова и додаје да треба обратити пажњу на калдрму уколико носите ципеле са високим штиклама.

Гогинова пише и о лепим зградама и издваја Храм Светог Саве, једну од највећих православних цркава на свету.

Она наводи да је планина Авала подручје велике природне лепоте, да су делови око Саве и Дунава подручја велике активности, посета Народном музеју и Музеју савремених уметности апсолутно неизоставна, затим посета Земуну, Калемегдану, цркви Свете Петке...

Гогинова је истакла да се на 80 километара од Београда налази Нови Сад, који ће бити европска престоница културе 2021. и у коме се одржава музички фестивал Еxит.

Она препоручује и обилазак Сремских Карловаца и посету музеја пчеларства, као и посету винарија.

Београд и Нови Сад су сјајни градови и лако је посетити оба јер су на сат времена удаљености. Посета вреди због предивне хране, сјајног вина разумне цене и љубазних људи, пише Гогинова.

Извор: Ало
logoblog

Поделите са пријатељима Ирска новинарка у Београду: "Ова земља, ови људи"

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар