уторак, 06. новембар 2018.

Група новосадских уметника урадила је највећи мурал у Србији, посвећен Краљу Петру I Карађорђевићу

  Гладиус       уторак, 06. новембар 2018.

У организацији удружења „Буте Добри“ група новосадских уметника урадила је највећи мурал у Србији, посвећен Краљу Петру I Карађорђевићу. Мурал се налази на Булевару Краља Петра I, у новосадском насељу „Блок“.


На овај начин смо желели да обележимо 100-годишњицу од ослобођења Србије у Првом светском рату, за шта највеће заслуге припадају краљу Ослободиоцу.

Лик једног од највећих великана наше историје краси осмоспратну стамбену зграду и простире се на око 150 m2.

Ми настојимо да нас људи препознају по друштвено корисним активностима у интересу Новог Сада и свих добрих људи који у њему живе. Изузетно смо поносни што смо допринели да наш град буде богатији за уметничко дело оваквих размера. Поред чињенице да се мурал налази на истоименом булевару, јако је важно споменути и то да се у непосредној близини налазе две средње школе и овом приликом бисмо желели да наши најмлађи обрате пажњу на велику и значајну историјску личност каква Краљ Петар I Карађорђевић свакако јесте.

Посебну захвалност дугујемо уметницима и свима који су учествовали у овом пројекту, а изузетно нас радује што ће Нови Сад ускоро добити споменик посвећен Краљу Петру I.
logoblog

Поделите са пријатељима Група новосадских уметника урадила је највећи мурал у Србији, посвећен Краљу Петру I Карађорђевићу

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар