среда, 19. децембар 2018.

Награда за српске основце на роботичком такмичењу у Кини

  Гладиус       среда, 19. децембар 2018.

Српски тим Огледне ОШ "Владислав Рибникар" из Београда током протеклог викенда 15. и 16. децембра учествовао је на Светском такмичењу у едукативној роботици (WER) у Шангају, освојивши том приликом посебну Награду за најбољи наступ (Best Performance Award).


Основци Марко Колунџија, Игор Стаменковић и Иван Антоковић, у пратњи свог ментора Ђуре Пађан, учествовали су на такмичењу на којем се надметало преко 15.000 ученика из 50 земаља.

Такмичари су програмирали на платформи Криптон 4 и 7 прозвођача Abilix. Тема овогодишњег талмичења била је информационо доба, а ученици су као задатке имали да испрограмирају робота који ће својим кретањем решити проблем складиштења података на сервер, рециклаже електронског отпада, онлајн куповине, покретања навигације, покретања конвергенције система.

Поред награђене екипре ОШ "Владислав Рибникар" у Кину је отпутовао и тим Политехнике, школе за нове технологије из Београда чији су представници прошле године на овом такмичењу освојили посебну Награду за најболљу презентацију своје земље и рада у роботици.

Ово је други пут да Србија има представнике на престижном такмичењу у Кини, захваљујући програму "Битка за знање" који спроводи Фонд Б92, а посредством којег су школе у Србији на различитим нивоима укључене у процес дигиталног описмењавања и учења програмирања и кодирања.

Одлазак тимова у Шангај омогућио је Фонд Б92 уз подршку донатора: Microsoft, Mozzart, SGS и Buck.

Фото: "Битка за знање"
Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Награда за српске основце на роботичком такмичењу у Кини

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар