петак, 11. јануар 2019.

Људска прича у Милвокију, а у њеном средишту српскиња Ирена

  Гладиус       петак, 11. јануар 2019.

Ирена Ивић, возач аутобуса родом из Прокупља, спасла је једногодишње дете у Милвокију које је босоного, по хладном времену, ходало по улици док је на себи имало само боди и пелену.Она је возила градски аутобус улицама Милвокија, на својој свакодневној рути, када је у једном тренутку скренула поглед и угледала босоного дете, старо око две године, како само трчкара улицом. Дете је било оскудно одевено, босоного, док је напољу температура била испод нуле.

Одмах је зауставила возило, са све путницима у њему, истрчала из аутобуса и кренула према детету. Узела га је и унела у аутобус, а једна путница је понудила своју зимску јакно како би се дете увило у њу и угрејало.

Ирена је узела дете у наручје и унела га у аутобус
Ивићева је с дететом у крилу, позвала надлежне службе и чекала да они дођу. Када су дошли полицајци и ватрогасци, преузели су дете, а касније се открило да је мајка оставила дете само у дворишту.

Социјалне службе су дете предале оцу.

Градске власти одржале су у четвртак конференцију у знак одавања почасти Ирени Ивић, а она је тим поводом само рекла да је била захвална што се нашла у право време, на правом месту.

- Апсолутно обожавам децу, некада сам била учитељица и сама имам децу, тако да сам срећна што сам успела да помогнем овом слатком недужном детету - додала је она.

Једна од путница је дала своју јакну, па су дете умотале у њу

Полиција је саопштила да је детету било хладно и да је било уплашено, али да није повређено.

Према наводима полиције, које је пренео систем за транзит, дете је нестало након што је његова мајка, како се верује, имала кризу менталног здравља.

Портпарол система за транзит у Милвокију рекао је да је дете на крају враћено оцу.

Како се наводи, ово је девети пут у протеклих неколико година да је један возач транзитног система у округу Милвоки пронашао дете које се изгубило или се води као нестало.

Фото: Screenshoot Youtube
Извор: Блиц
logoblog

Поделите са пријатељима Људска прича у Милвокију, а у њеном средишту српскиња Ирена

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар