уторак, 15. јануар 2019.

Јавни превоз за "џ" у још једном граду Србије

  Гладиус       уторак, 15. јануар 2019.

Још један град у Србији омогућио је бесплатан јавни превоз за све грађане. После Јагодине, бесплатно се од данас превозе и становници Пожеге.Према речима председника општине Милана Божића на овај потез су се одлучили јер су за плаћање трошкова превоза ђака као и запослених у општинској управи, јавним предузећима и школама на годишњем нивоу трошили 65 милиона, а увођењем овог система из општинског буџета биће потрошено упола мање, наводи РИНА.

“Плаћање путних трошкова запослених као и трошкови превоза ученика коштао је много јер нису постојале многе аутобуске линије, које су временом укинуте, па смо били принуђени да плаћамо превоз бројним линијским таксијима, док смо запосленима исплаћивали готов новац”, казао је Божић.

Он је истакао да су се зато одлучили да активирају аутобуски превоз у 16 праваца и расписали јавну набавку за најповољнијег превозника.

“Општина ће за ове потребе издвојити 35 милиона који ће бити уплаћени фирми Либертас из Ивањице која је дала најповљнију понуду”, закључио је први човек општине.

Нови систем превоза грађана кренуо је јутрос у 6. 00 сати са нове аутобуске станице у овој општини.

Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Јавни превоз за "џ" у још једном граду Србије

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар