уторак, 19. фебруар 2019.

Први ЧЕП ФЕСТ у марту у Београду

  Гладиус       уторак, 19. фебруар 2019.

Удружење "Чеп за хендикеп" по први пут организује инклузивни фестивал "ЧЕП ФЕСТ" који ће се одржати 23. марта у 12 часова у Београду.Како се наводи у саопштењу, циљ те манифестације је да споји сакупљаче чепова (којих је око 700.000) и кориснике ортопедских помагала кроз разне едукативне садржаје и такмичења у рециклирању чепова, уз подршку "Секопак" и "Рецан".

"Чеп за хендикеп" је навео да ће се током фестивала такмичити деца из неколико београдских вртића и основних и средњих школа, као и да ће бити организован мини сајам у ком ће свој рад предствити неколико удружења особа са инвалидитетом и особа са посебним потребама.

"На манифестацији ће бити присутно око 250 учесника, а очекујемо да ће нас посетити још око 600 људи", наводи се у саопштењу и додаје да су пријатељи фестивала Београдски маркет и компанија "Хеинекен".

Како је навело Удружење, акцију "Чеп за хендикеп" је протеклих седам година подржало више стотина хиљада појединаца, десетине невладиних организација и неколико стотина привредних друштава, државних и приватних компанија, средстава јавног информисања и многобројне државне институције.

Удуржење је до сада прикупило око 330 тона чепова и да је од новца добијеног од рециклера купиљено и уручено 85 ортопедских помагала за особе са инвалидитетом.

Фестивал ће се одржати у Београдском маркету, улици Жоржа Клемасоа број 19.

Извор: Нови магазин
logoblog

Поделите са пријатељима Први ЧЕП ФЕСТ у марту у Београду

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар