четвртак, 04. април 2019.

Отворена прва санитарна станица за кампере у Србији на аутопуту

  Гладиус       четвртак, 04. април 2019.

Подаци Туристичке организације Србије показују да је током 2017. године Србију посетило скоро 6.000 кампериста, а процене удружења кампериста су да је тај број и троструко већи.


Бензинска станица МОЛ Сербиа Батровци 2, која се налази одмах након граничног прелаза Батровци-Бајаково у смеру Хрватска-Србија, прва је и једина бензинска станица на аутопуту Е 70 на којој је камперистима омогућено да припреме своја возила за дугу вожњу.

Уградњом санитарне станице “Dock Stop”, МОЛ Србиjа се уписала на европску камперску мапу овом јединственом услугом.

Санитарна станица – “Dock Stop” камперистима омогућава да допуне возила чистом водом, струјом, али и испразне санитарне танкове. На једном месту очекују их утичнице за струју 16А, славине за чисту воду, прихват за пражњење црног и сивог танка са испирачем и ЛЕД осветљење за бољу видљивост.

Посебну погодност омогућавају посебно издвојена паркинг места намењена камперистима, као и ресторана у којем могу да се освеже и користе бесплатан wi-fi.


"Подаци Туристичке организације Србије показују да је током 2017. године Србију посетило скоро 6.000 кампериста. Процене удружења кампериста су да је тај број и троструко већи."

"Непостојање санитарних станица које ће им омогућити снабдевање струјом, водом и омогућити да испразне отпадне воде су разлози због којих Србија није први избор кампериста приликом планирања рута за путовања. На тај изазов смо одговорили постављањем санитарне станице на бензинској станици Батровци 2, која се налази на улазу у Србију из правца Хрватске. Желели смо да, на овај начин, дамо и свој допринос развоју камперског туризма за који Србија има великог потенцијала", кажу у МОЛ Србиjiа.

Фото: МОЛ Србија
Извор: Б92
logoblog

Поделите са пријатељима Отворена прва санитарна станица за кампере у Србији на аутопуту

Претходно
« Prev Post
Следеће
Next Post »

Нема коментара:

Постави коментар